Economice

De unde provin produsele vândute de Lidl: Au ajuns la peste 400 de furnizori locali în 10 ani de la intrarea pe piață

Numărul furnizorilor locali ai retailerului german Lidl a crescut numai în ultimul an cu aproximativ 50, ajungând în momentul de față la peste 400, potrivit unui comunicat al companiei. Oferta retailerului include peste 3.000 de articole românești, în sortimentul permanent și în promoții de tip in-and-out, în săptămâni tematice precum Săptămâna Românească sau Săptămâna Retro. De asemenea, compania produce în România majoritatea produselor proaspete: carne proaspătă, mezeluri, lactate, dar și produse de panificație sau produse de tip convenience. Printre brandurile Lidl realizate împreună cu furnizori români se numără Pilos, Pikok sau Chef Select. Peste 80% din produse sunt marcă proprie,

În toamna anului 2015, compania a lansat gama Cămara Noastră, marca proprie dedicată gustului autentic românesc, produsă exclusiv în România. Gama cuprinde 220 de produse, atât în sortimentul permanent, dar și in-and-out.

Exporturi de 164 de milioane de euro 

O parte dintre producătorii locali, furnizori Lidl România, sunt prezenți și pe rafturile magazinele Lidl de peste granițe.  În ultimii 5 ani, Lidl România a facilitat exporturi de peste 164 de milioane de euro pentru produsele furnizorilor români, către piețele din Europa. Numai în 2019 exporturile prin rețea au totalizat 59 de milioane de euro.

Lidl a depășit în luna august pragul de 300 de magazine la nivel național și operează 5 depozite situate în localitățile Chiajna, Iernut, Lugoj, Nedelea, Roman. De asemenea, companiaa va da în funcțiune un al șaselea centru, în localitatea Fundeni, lângă București, acesta fiind în construcție.

6 magazine Lidl din România sunt echipate cu un total de aproximativ 2.000 de panouri fotovoltaice, iar compania are o rețea de peste 140 de puncte de reîncărcare pentru mașini electrice, în parcările magazinelor sale din țară. Mai mult, în 2019, magazinul Lidl din cartierul bucureștean Aviației a fost desemnat cel mai sustenabil magazin din lume, prin certificarea BREEAM Outstanding, fiind primul magazin din România cu acest nivel de certificare și magazinul cu cel mai mare punctaj la nivel mondial – 99,1%, la categoria BREEAM International New Construction 2013. În plus, portofoliul Lidl cuprinde alte două clădiri certificate BREEAM – sediul central din București și centrul logistic din Lugoj.

Retailerul are aproximativ 10.000 de angajați la nivel național

The post De unde provin produsele vândute de Lidl: Au ajuns la peste 400 de furnizori locali în 10 ani de la intrarea pe piață appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code