Economice

Departamentul american al Justiției numește un procuror special care să se ocupe de anchetele care-l vizează pe Donald Trump

„Este în interesul public să fie numit un procuror special”, a declarat Garland, care a adăugat că Smith îşi va începe activitatea cu titlu imediat şi va reveni în SUA de la Haga, unde era până acum procuror însărcinat cu anchetarea crimelor de război.

Numirea lui Smith – căruia îi vor fi puse la dispoziţie resursele potrivite pentru a-şi desfăşura activitatea – nu va încetini ducerea la bun sfârşit a investigaţiilor, a mai spus Garland.

Anterior, un oficial de rang înalt din Departamentul Justiţiei din SUA declarase că instituţia a numit un procuror special pentru a superviza anchetele referitoare la fostul preşedinte republican Donald Trump.

Sursa citată, care s-a exprimat sub rezerva anonimatului, explicase că procurorul special va superviza atât investigaţia privind modul în care Trump a gestionat documente guvernamentale cu caracter sensibil, găsite la reşedinţa sa din Mar-a-Lago, în Florida, cât şi ancheta privind tentativele acestuia de a se amesteca în transferul paşnic de putere după alegerile prezidenţiale din 2020.

Sursa foto: Wikipedia

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code