Economice

Depozitarul Central va distribui începând de luni banii aferenți cuponului 5 și cuponului 9 pentru obligațiunile emise de Patria Bank, respectiv Raiffeisen

Potrivit unui comunicat de presă al DC, emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente cuponului cinci, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de aproximativ 16,205 euro.

Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 28 februarie 2022. Obligatarii îşi pot încasa sumele de bani aferente cuponului cinci în conturile de fonduri dedicate ale Participanţilor la sistemul Depozitarului Central, deschise pe platforma T2S.

De asemenea, începând cu data de 21 martie 2022, DC distribuie sumele de bani aferente cuponului nouă pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen Bank S.A. (simbol RBRO29). Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente cuponului nouă, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de 7.875 lei.

Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 28 februarie 2022.

Obligatarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa sumele de bani prin intermediul acestuia. Pentru obligatarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de aceştia.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare-decontare şi registru.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code