Economice

Dezastru găsit de ANPC în urma unui control la o cantină aparținând DGASMB București. Comisarii au aplicat o amendă de 10.000 de lei

Câteva dintre neregulile importante constatate de comisari au fost: infestaţie cu gândaci, atât a spaţiilor de preparare a hranei, cât şi a celor de depozitare şi a anexelor; utilizarea unor ustensile de bucătărie depreciate şi neigienizate; prezenţa pavimentului neigienizat; existenţa unor suprafeţe neigienizate în bucătărie (partea superioară a frigiderelor); existenţa unor plăci de plafon din ghips-carton fisurate şi rupte; existenţa unor chedere de la frigidere neigienizate şi dislocate.

Comisarii CPCMB au aplicat o amendă contravenţională de 10.000 lei şi au dispus măsura de oprire temporară a prestării de servicii alimentare până la remedierea deficienţelor şi, de asemenea, au propus închiderea temporară a unităţii pe o perioadă de până la 6 luni.

„Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti pare o formă de antrenament a sistemului imunitar a celor pe care ne imaginăm că îi asistă. Cum presupun că nu au fost serviţi niciodată gândaci în meniu, înseamnă că aceştia doar au infestat bucătăria. Mizeria şi lipsa de igienă par ingrediente de bază în blocul alimentar controlat. Strigător la cer este faptul că peste tot pe unde Autoritatea noastră a trecut, în ultima perioadă, lucrătorii de acolo s-au mobilizat şi, în cea mai mare parte dintre locaţii, au reuşit să şi facă curat. Deci se poate. Nu există, din păcate, în actele normative, amenzi pentru nepăsare, dezinteres sau nesimţire. Trebuie să mulţumesc colegilor pentru fermitate şi determinarea de a sancţiona şi a lua măsurile ce s-au impus.

Concluzia ultimelor acţiuni de control este că, din leagăn până la patul bolnavului, trecând prin bucătărie, cu autobuzul eventual, toate lucrurile sunt tratate cu nepăsare”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Centrul Rezidenţial „Sf. Teodora” aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Sursa foto: ANPC

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code