Economice

Divizia AMLS a ams Osram, preluată de Plastic Omnium pentru 65 mil. euro

Compania franceză Plastic Omnium, locul 25 în clasamentul mondial al furnizorilor auto, a achiziționat divizia Automotive Lighting Systems GmbH (AMLS) a companiei ams Osram contra sumei de 65 de milioane de euro.

Conform celor de la ams Osram, „tranzacția reprezintă un pas suplimentar în implementarea strategiei ams OSRAM de a se concentra pe tehnologia de bază și pe cesionarea afacerilor care nu sunt considerate esențiale pentru strategia corporativă. ams OSRAM va continua să fie un furnizor cheie de LED-uri și componente optice pentru automobile pentru Plastic Omnium. Această tranzacție nu include alte tehnologii și produse ams OSRAM pentru constructorii de automobile și zona aftermarket”.

Pregătită pentru vânzare încă din 2021, atunci când a fost separată de restul companiei-mamă, divizia Automotive Lighting Systems GmbH este menită să ofere soluții care combină tehnologia de iluminat cu electronica și software-ul pentru sisteme complete de iluminat inteligente și inovatoare pentru industria auto.

„Achiziția AMLS este o oportunitate unică de a face un pas important în segmentul în creștere al sistemelor de iluminat inovatoare”, a declarat Laurent Favre, directorul executiv al Plastic Omnium.

Cele două companii au menționat că este de așteptat ca tranzacția să fie finalizată în al treilea trimestru din 2022.

Plastic Omnium a fost anul trecut unul dintre pretendenții furnizorului german Hella care a fost, în cele din urmă achiziționat de grupul francez Faurecia pentru 6,8 miliarde de euro.

Imediat după anunțul achiziției AMLS, francezii de la Plastic Omnium au confirmat și interesul pentru ACTIA Power și o cotă parte din Verkor.

„Prin propunerea de achiziție a ACTIA Power, Plastic Omnium va beneficia de o nouă platformă tehnologică și de capacități de cercetare-dezvoltare de ultimă oră în proiectarea de componente electronice și sisteme de stocare și management al energiei electrice. Parteneriatul cu Verkor va permite Plastic Omnium să dezvolte și să producă module de baterii electrice pentru furnizorii de mobilitate”, au explicat cei de la Plastic Omnium.

Cu doar câteva zile înainte de a vinde divizia AMLS, ams Osram a anunțat că va deschide un centru R&D la București în care se așteaptă să angajeze aproximativ 30 de persoane până la jumătatea anului 2023.

Conform companiei, viitorii angajați își vor concentra activitatea pe cercetarea și dezvoltarea circuitelor integrate pentru a oferi soluții de ultimă generație pentru diverse aplicații din segmentul „consumer goods”.

În acest context, compania va recruta ingineri de layout și proiectare, inclusiv verificarea proiectării, atât pentru nivel superior, cât și pentru juniori.

Grupul ams Osram a realizat în 2021 venituri de 5,03 mld. USD, în creștere cu nu mai puțin de 44% față de anul anterior și o marjă EBIT de 10%.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code