Economice

Drulă: CFR Călători bugetează o pierdere de 650 de milioane lei, faţă de 265 milioane anul trecut

„După ce anul trecut ne-am luptat să ţinem sub control cheltuielile companiilor de stat, anul acesta vine dezmăţul. Vineri, în şedinţa Guvernului Sărăciei PSD-PNL, Sorin Grindeanu a adoptat bugete pe 2022 la companiile din subordine fără pic de responsabilitate. CFR Călători bugetează o pierdere de 650 de milioane lei, faţă de 265 milioane anul trecut. Creşte numărul de angajaţi cu 500. Are un deficit de lichiditate de 200 de milioane cu tot cu ajutorul de stat recent de 210 de milioane (obţinut pe munca şi discuţia la Comisie făcută de noi anul trecut). Deci, ori intră în incapacitate de plată, ori ne va costa încă 200 de milioane de la bugetul de stat faţă de ce e prevăzut acum”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

El a adăugat că Metrorex creşte numărul de angajaţi cu 849, după ce în 2021 a existat o scădere cu 800 a numărului de angajaţi în plată.

„Pierderi bugetate de 420 de milioane de lei, aproape dublu faţă de 2021. Deficit de lichiditate de 200 de milioane de lei. Peste tot angajări, creşteri de cheltuieli, sinecuri, posturi şi instituţii create pentru clientela de partid. Aceasta este politica PSD-PNL şi a guvernului Ciucă-Iohannis-Ciolacu. O politică fiscală de sărăcire a României şi alimentare a inflaţiei”, a susţinut liderul USR.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code