Economice

DTEK Rnewables, deținută de cel mai bogat ucrainean, finalizează anul acesta un parc eolian de 90 de milioane de euro la Ruginoasa, Iași

Vestas a primit o comandă de la DTEK Renewable International & Moldova Eolian pentru implementarea unui parc eolian cu o capacitate de 60 MW la Ruginoasa. Comanda include instalarea a zece turbine V162-6.2, furnizarea, instalarea și punerea lor în funcțiune dar și servicii de management pentru optimizarea performanțelor proiectului.

Livrarea turbinelor va începe în trimestrul al treilea din acest an, iar punerea în funcțiune este programată pentru ultimul trimestru din acest an. Investiția anunțată în acest parc eolian este de 90 de milioane de euro. DTEK Renewables  mai are în derulare un proiect de parc eolian de 60 MW în Glodeni, județul Mureș, o investiție 60 de milioane de euro, care ar urma să fie finalizată anul acesta.

DTEK Renewable International & Moldova Eolian este parte a grupului DTEK, cel mai mare investitor privat în sectorul energetic din Ucraina, cel mai bogat ucrainean, Rinat Akhmetov, prin SCM Limited.

Compania din Ucraina a decis în decembrie 2021 să cumpere proiectul eolian de la Ruginoasa, care va fi implementat cu ajutorul unui partener local, Finas Group, o companie din Cluj-Napoca, care activează pe piața energiei verzi.

CITEȘTE ȘI 2022, anul în care Rusia a accelerat o criză energetică globală – Retrospectivă

Fotografie de ZHANG FENGSHENG pe Unsplash

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 50 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code