Flux-stiri

Economiile din zona Euro, în pericol de instabilitate din cauza inflației

  • BCE a majorat ratele dobânzilor, pentru prima dată în ultimii 11 ani.
  • CE reduce estimarea de creştere economică pentru zona euro, la 2,6% şi estimează o inflaţie de 7,6%.
  • Marile şi micile bănci centrale ale lumii sunt puse în dificultate.

Economia Germaniei, cea mai puternică din Europa, a stagnat. Iar perspectivele pentru a doua jumătate a anului rămân incerte, având în vedere faptul că tot mai multe economii mari din zona euro se confruntă cu o creștere a inflației. În Spania, inflația a ajuns la cel mai înalt nivel din septembrie 1984, în timp ce în Franța s-a accelerat din nou. ​Asta, la numai o zi după ce economia Statelor Unite s-a contractat pentru al doilea trimestru consecutiv, ceea ce înseamnă o intrare în recesiune.

Sociologii cred că Guvernul României trăiește într-o altă realitate. Executivul Ciucă vede creștere economică în timp ce Europa și Statele Unite se luptă cu recesiunea și creșterea inflației. Ce nu știu românii este că din toată creșterea economică tot statul își umflă buzunarele, iar inflația se plătește din portofelul nostru.

The post Economiile din zona Euro, în pericol de instabilitate din cauza inflației appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code