Economice

Electrica a obţinut o finanţare de 150 milioane de euro de la Erste Group şi Raiffeisen Bank

„Electrica va folosi împrumutul de aproximativ 150 de milioane euro pentru finanţarea implementării strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023, care are în vedere extinderea lanţului valoric al energiei electrice, în special în ceea ce priveşte producţia de energie electrică, cu o atenţie sporită pe producţia din surse regenerabile şi servicii cu valoare adaugată. Finanţarea de 750 milioane lei are o durată de maximum doi ani, iar la sfârşitul acestei perioade, Electrica, de comun acord cu băncile finanţatoare, are opţiunea să realizeze o emisiune de obligaţiuni pentru refinanţarea facilităţii sau să transforme finanţarea într-un împrumut cu amortizare integrală pe 5 ani”, se menţionează în document.

Pentru această facilitate de credit, Erste Group şi Raiffeisen Bank România sunt cofinanţatori în mod egal, iar Banca Comercială Română, filială română a Erste Group, acţionează drept Agent de Garanţii şi Plăţi, scrie Agerpres.

„Semnarea acestui acord de finanţare cu două dintre băncile partenere ale companiei este încă un pas important pe care îl facem în implementarea strategiei de creştere a Grupului Electrica. Acordul ne permite finanţarea proiectelor din sectorul producţiei de energie regenerabilă, atât în zona de operare, cât şi în cea de tip greenfield, şi reprezintă, totodată, o reafirmare a angajamentului nostru de a contribui cu eforturi proprii la îndeplinirea obiectivelor de mediu ale Pactului Ecologic European”, a declarat Corina Popescu, director general al Electrica SA.

La rândul său, Radu Moldovan, Industry Lead for Energy and Infrastructure Erste Group, a explicat că Erste Group sprijină companiile din regiunea CEE în tranziţia lor către un viitor mai verde, prin susţinerea implementării pe scară largă a surselor de energie regenerabilă şi îmbunătăţirea reţelelor electrice.

Cătălin Cepişcă, senior manager, Departamentul Energie, Metale şi Utilităţi, în cadrul Raiffeisen Bank, consideră, în context, că asemenea proiecte asigură tranziţia către o economie durabilă, generând impact pozitiv în comunitate şi valoare pentru societate.

Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare din partea de est a UE. Are circa 45.000 de angajaţi care deservesc peste 16 milioane de clienţi în aproximativ 2.100 de sucursale din şapte ţări (Austria, Cehia, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia). În primele nouă luni 2021, Erste Group avea active totale de 309 miliarde euro, cu un profit net de 1,45 miliarde de euro şi un coeficient de capital propriu de nivel 1 (CET1, final) de 14,2%.

Raiffeisen Bank deserveşte 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.600 de angajaţi, 300 de agenţii în toată ţara, 700 de ATM-uri, 400 de maşini multifuncţionale (MFM) şi o reţea de peste 24.400 de POS-uri. La sfârşitul lunii iunie 2021, peste 60% dintre cele 300 de unităţi ale Raiffeisen Bank operau case de marcat digitale, astfel încât angajaţii agenţiei să poată oferi consiliere pentru educaţie digitală şi servicii adaptate nevoilor clienţilor.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice. Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

 

The post Electrica a obţinut o finanţare de 150 milioane de euro de la Erste Group şi Raiffeisen Bank appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code