Economice

Electrica, investiții asumate de 750 mil. lei în acest an, cea mai mare parte în zona de distribuție, unde a numit un nou director

Iată comunicatul companiei remis în această dimineață BVB:

“In cadrul sedintei din data de 15 aprilie 2022, Consiliul de Administratie al Electrica a aprobat valoarea consolidata a Planului de Investitii (CAPEX) al Grupului pentru anul 2022, in suma totala de 750,5 mil. RON. Din aceasta valoare:

– 689,0 mil. RON reprezinta planul financiar anual 2022 al filialei de distributie Distributie Energie Electrica Romania S.A. in ceea ce priveste investitiile (partea financiara a planului individual de investitii);

– 47,2 mil. RON reprezinta planul financiar anual 2022 al Electrica Furnizare S.A. in ceea ce priveste investitiile (partea financiara a planului individual de investitii);

– 3,6 mil. RON reprezinta planul financiar anual 2022 al Electrica Serv S.A. in ceea ce priveste investitiile (partea financiara a planului individual de investitii)”.

Nou director la distribuție

Pe de altă parte, Distribuție Energie Electrica Romania S.A (DEER), compania din cadrul grupului care administrează trei dintre cele opt zone de rețea din România, are un nou director. Potrivit publicației specializate investenergy.ro, este vorba despre Mihaela Suciu, care a fost numită în funcția de director adjunct la SDEE Transilvania Nord în iunie 2020, fiind anterior consilier local și președinte al Organizaţiei de Femei a PNL Cluj. Înainte de numirea în funcția de director general al DEER, Mihaela Suciu a fost director de dezvoltare a rețelelor în cadrul companiei.

Numirea sa survine după ce fostului director general al DEER, Niculae Havrileț, i-a expirat mandatul, la finalul lui martie, și nu a fost reînnoit. El ocupase această funcție timp de șase luni.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională – cu o acoperire de 18 județe din trei zone geografice pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe tot cuprinsul întregii țări pentru furnizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code