NEWSNET

Economice

Elfi a realizat în 2021 o cifră de afaceri de peste 30 de milioane de lei

Dezvoltarea afacerii Elfi a continuat și în 2021, prin creșterea vânzărilor către clienții deja existenți și adăugarea de noi clienți în portofoliu. În prima jumătate a anului compania a înregistrat afaceri de 15 milioane de lei, cu o creștere de aproape 20% față de primele șase luni din 2020. Elfi își propune menținerea trendului ascendent și în 2022 estimează o majorare de aproximativ 20% a cifrei de afaceri.

„Contextul pandemic a venit și cu efecte pozitive asupra comportamentului consumatorilor, făcându-i pe aceștia mai responsabili, ducând la o reducere a risipei de produse achiziționate și la creșterea preferinței pentru produse autohtone. Comerțul online a crescut, tot mai mulți români orientându-se spre acest segment de piață. În medie, lunar, o familie alocă între 40 și 70 lei pentru achiziționarea de produse precum hârtie igienică, prosoape de hârtie sau șervețele”, a declarat Adrian Constantin (foto), director general Elfi.

2021 a reprezentat un an al provocărilor, al adaptării la contextul pandemic. Compania a regândit strategia de marketing și s-a concentrat pe impunerea brandului pe piața locală. Elfi a crescut investiția în dezvoltarea unor noi produse, dar și într-o nouă abordare în strategia de marketing și comunicare.

Pentru 2022, compania planifică demararea unui nou proiect pentru punerea în funcțiune a unei noi linii de producție. Proiectul va fi demarat în a doua jumătate a anului 2022 și va fi finalizat în 2023. Noua linie de producție va avea o capacitate de 600 tone și poate prelucra atât hârtie igienică, cât și prosoape.

Mai mult, începutul anului 2022 va fi marcat de finalizarea proiectului pentru instalarea de panouri fotovoltaice la fabrica din localitatea Albota, județul Argeș, având ca țintă asigurarea a 20% din consumul de energie electrică.

Despre Elfi

Înființată în 2003, Elfi este unul dintre cei mai mari producători și distribuitori de hârtie igienică și prosoape de hârtie din România. Compania este distribuitor pentru mari retaileri internaționali, precum Auchan sau Metro și pentru lanțuri de magazine tradiționale, precum Annabella, Diana, Dacia, Prima, Jam, Darina, Dcneu și multe altele. Portofoliul său include toată gama de hârtie igienică, de la cea standard, la produse premium, de cea mai înaltă calitate, precum și o gamă largă de prosoape de hârtie de diferite dimensiuni și ambalate în diverse moduri, acoperind toate segmentele de piață: low, mediu și premium.

În prezent, compania Elfi este formată din 30 de angajați și a înregistrat în 2020 afaceri de peste 26.607.504 lei și un profit de 1.505.910 lei.

The post Elfi a realizat în 2021 o cifră de afaceri de peste 30 de milioane de lei appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code