Economice

Elon Musk a dat de înțeles că Tesla s-ar putea implica în extracția litiului, dacă prețul acestui metal necesar pentru bateriile mașinilor electrice nu va scădea

Musk, foarte amator de utilizarea reţelei sociale Twitter pentru a comenta ştiri şi a-şi împărtăşi ideile, a prezentat o serie istorică de date privind preţul litiului, care a explodat în ultima perioadă, şi, în special, de când a început războiul din Ucraina.

„Preţul litiului a crescut la niveluri nebuneşti! Tesla poate fi nevoită să se implice direct în extracţia şi prelucrarea litiului , în cazul în care nu vor scădea preţurile”, a spus Musk, subliniind că acest metal se află „în aproape toate părţile” lumii.

Mai târziu, în continuarea mesajului, el a menţionat rezervele de litiu din Nevada, cele mai mari care se cunosc în SUA, şi a dat asigurări că Tesla „are câteva idei noi privind extracţia şi prelucrarea sustenabilă a litiului”, fără a da însă mai multe detalii.

La fel ca şi alte materii prime, de la grâu la nichel, litiul s-a scumpit începând cu invazia rusă în Ucraina şi, iar în ultimul an preţul acestuia a crescut cu 480%, potrivit datelor Benchmark Mineral Intelligence, citate de postul CNBC.

Nu este prima dată când Musk manifestă interes faţă de ideea exploatării acestui metal cheie pentru bateriile autovehiculelor electrice, deşi în ultimii ani compania s-a concentrat pe semnarea de acorduri cu producători externi, scrie EFE.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code