Economice

Elon Musk îndeamnă oamenii de afaceri să investească în afaceri cu litiu

Cum câștigurile majore obținute de pe urma Tesla nu sunt de ajuns pentru omul de afaceri sud-african, care acum deține și cetățenie americană și canadiană, acesta s-a implicat mai recent și în prelucrarea litiului. De altfel, el îi îndeamnă și pe alți oameni de afaceri să facă același lucru.

În prezent, aprovizionarea cu litiu a marilor producători auto este deficitară, această materie primă indispensabilă pentru bateriile vehiculelor electrice fiind, în opinia lui Musk, „un factor limitator” al creșterii producției de mașini electrice.

Șeful Tesla a încurajat recent alți oameni de afaceri și companii să investească în domeniul litiului, considerând că afacerile cu acesta vor genera marje de profit importante din cauza prețurilor ridicate cu care este comercializat.

„Marjele la litiu sunt practic, deja, marje de industrie software… Îți place să faci bani? Ei bine, afacerea cu litiu este pentru tine”, a menționat Elon Musk.

În același context el a mai declarat că Tesla va avea „câteva anunţuri interesante în lunile următoare” cu privire la asigurarea materiilor prime pentru baterii.

Îndemnul lui Musk de a investi în domeniul litiului pentru a crește producția pare a face parte din strategia deja utilizată de a genera impulsuri în piață prin care să susțină propriile afaceri. De altfel, chiar el a declarat că celulele de baterii Tesla ar putea trage în jos producția de mașini electrice a companiei, dacă nu reușește să rezolve în timp util problemele de aprovizionare cu materii prime până la începutul lui 2023.

Pe măsură ce producția companiei Tesla crește odată cu deschiderea noilor uzine de la Berlin și Austin, problemele legate de aprovizionare devin tot mai stringente. „Dar suntem foarte încrezători că vom rezolva aceste probleme”, a declarat Musk.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code