Economice

Enel a finalizat vânzarea a 50% din acțiunile companiei Open Fiber. Tranzacția s-a ridicat la suma de 2,73 miliarde de euro

Astfel, Enel a reușit să realizeze un câștig de capital de bază consolidat de aproximativ 1,76 de miliarde de euro. Grupul italian a încheiat în aceste condiții vânzarea ultimului pachet de acțiuni pe care-l mai deținea la Opne Fiber.
Tranzacțiile au fost anunțate printr-o succesiune de comunicate făcute publice în datele de 17 decembrie 2020, 30 aprilie 2021 și 5 august 2021.

„O dată cu sfârșitul anului, ne-am încheiat și călătoria cu Open Fiber, care ne-a permis să obținem rezultate extraordinare la nivel industrial în Italia, precum și să ne aprofundăm cunoștințele despre fibra optică. Datorită Open Fiber, conducerii sale și tuturor colegilor noștri, am pus la dispoziția țării aproximativ 64.000 de kilometri de infrastructură de fibră optică FTTH de foarte mare viteză, un rezultat pe care, cu puțini ani în urmă, puțini și l-ar fi imaginat. Profitând de o expertiză consolidatăîn prezent în această privință, continuăm și analizăm cu mare atenție oportunitățile de a crea valoare în alte zone geografice, inclusiv prin modelul Stewardship, sprijinind intensificarea interconectării într-un context de creștere dinamică, favorabil incluziunii și sustenabilității”, a declarat Francesco Starace (foto), CEO Enel.

Cele 40 % din acțiunile Open Fiber au fost vândute către Macquarie Asset Management pentru aproximativ 2,19 miliarde de euro, din carea aproximativ 79 de milioane de euro reprezintă un comision calculat începând de la 1 iulie 2021 și până la închiderea tranzacției.

Această contraprestație include transferul a 80% din partea Enel din împrumutul acordat de acționari către Open Fiber, inclusiv dobânda acumulată în valoare de aproximativ 248 de milioane de euro.

Totodată, 10% din capitalul social al Open Fiber a fost vândut către CDP Equity pentru 534 de milioane de euro, din care aproximativ 4 milioane de euro reprezintă o taxă calculată începând de la 1 noiembrie 2021 și până la 30 noiembrie 2021.

Această contraprestație include transferul a 20% din partea Enel din împrumutul acșionarilor acordat firmei Open Fiber, inclusiv dobânda acumulată de aproximativ 62 de milioane de euro.

În consecință, contravaloarea totală încasată de Enel ajunge la aproximativ 2,73 de miliarde de euro, ceea ce a dus la o recunoaștere a câștigului de capital la nivel de grup de aproximativ 1,76 de miliarde de euro și un efect asupra datoriei financiare nete consolidate de aproximativ 2,42 de miliarde de euro.

The post Enel a finalizat vânzarea a 50% din acțiunile companiei Open Fiber. Tranzacția s-a ridicat la suma de 2,73 miliarde de euro appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code