Economice

Erdogan: Turcia este mai hotărâtă ca oricând să-şi apere frontiera cu Siria

„Operaţiunea noastră cu avioanele noastre, tunurile noastre şi dronele noastre este abia la început. Hotărârea noastră de a ne apăra toate frontierele de sud (…) printr-o zonă de securitate este astăzi mai fermă ca oricând”, a declarat Erdogan în timpul unui discurs în parlament, scrie Agerpres.

„Ne vom continua operaţiunile aeriene fără întrerupere şi vom intra pe teritoriul teroriştilor în momentul ce ni se va părea oportun”, a continuat preşedintele turc.

Turcia a lansat duminică operaţiunea „Claw Sword”, o serie de raiduri aeriene în nordul Irakului şi Siriei, urmate de atunci de tiruri de artilerie susţinute împotriva poziţiilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţilor de Apărare a Poporului (YPG).

Ankara susţine că până acum a ţintit 471 de obiective.

Marţi seara, bombardamente ale artileriei turce s-au concentrat în special asupra oraşului emblematic Kobane, bastion al YPG eliberat în 2015 din mâinile jihadiştilor din Stat Islamic cu sprijinul Occidentului, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code