Economice

Ericsson Mobility Report: Numărul abonamentelor 5G a ajuns la 690 de milioane la nivel global, în trimestrul al doilea

Potrivit datelor publicate de companie, tot în trimestrul al doilea din acest an, numărul total de abonamente de servicii mobile de la nivel global a ajuns la aproximativ 8,3 miliarde (înregistrând o creștere netă de 52 de milioane de subscripții), ponderea acestora fiind de 106% la nivelul populației globale.

Cea mai semnificativă creștere a numărului de abonamente, în trimestrul 2 din 2002, a fost înregistrată în China (+10 milioane), urmată de India (+7 milioane) și Indonezia (+4 milioane). 

Totodată, potrivit raportului citat, în trimestrul al doilea al anului curent, numărul abonamentelor mobile ce includ servicii de broadband s-a majorat cu aproximativ 100 de milioane, ajungând la 7,2 miliarde, înregistrând o creștere de 6 procente de la an la an. Astfel, abonamentele mobile ce includ servicii de broadband reprezintă, în prezent, 86% din numărul total de abonamente mobile.

CITEȘTE ȘI:

Tot în perioada indicată, la nivel global, numărul abonamentelor 4G a crescut cu 77 de milioane, până la aproximativ 5 miliarde, reprezentând 60% din totalul abonamentelor globale de servicii mobile. Abonamentele de tip WCDMA/HSPA, însă, au înregistrat o scădere cu 41 de milioane, iar numărul abonamentelor GSM/EDGE s-a redus cu 48 de milioane. 

Totodată, în perioada indicată, numărul deținătorilor unici de abonamente mobile era de 6,1 miliarde, diferența dintre numărul de abonamente și numărul de abonați fiind înregistrată pe fondul abonamentelor inactive, deținătorilor de dispozitive multiple și/sau optimizării abonamentelor pentru diferite tipuri de apeluri. 

*În perioada cuprinsă între trimestrul 2 al anului 2021 și trimestrul 2 al anului 2022, traficul de date în rețelele mobile a crescut cu 39%, atingând pragul de 100EB/lună

Traficul de date în rețelele mobile a crescut cu 39%, până la 100 Exabytes (EB) lunar, în perioada cuprinsă între trimestrul al doilea al anului trecut și trimestrul al doilea al anului curent. 

Pe termen lung, creșterea traficului este determinată atât de creșterea numărului de abonamente pentru smartphone-uri, cât și de creșterea volumului mediu de date/abonament, alimentată în principal de o creștere în ceea ce privește vizionarea de conținut video (cu mențiunea că există diferențe mari în ceea ce privește valorile/nivelurile de trafic de date între piețe, regiuni și furnizorii de servicii).

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code