Economice

Euroins respinge acuzațiile lansate de POSA potrivit cărora ar condiționa plata despăgubirilor

Reacţia asigurătorului vine după ce Patronatul Operatorilor de Service Auto (POSA) a afirmat, că Euroins condiţionează plata despăgubirii, făcând abuz de poziţia dominantă pe piaţa RCA şi forţând astfel implementarea în procedurile de lucru a unui contract prin care limitează drepturile păgubiţilor, adică proprietarilor de autovehicule avariate din cauza unor terţi.

„De la începutul acestui an, service-urile din România se confruntă cu tot mai multe abuzuri din partea asigurărilor. Luând exemplul Euroins, încă doi asigurători au început sa plătească doar parțial despăgubirile. Multe dispute au apărut în ultima perioada pentru stabilirea soluțiilor tehnice date în cazul reparațiilor, asigurătorii încercând să impună unităților de reparații soluții tehnice neconforme.

De câteva zile este forfota mare în relația cu Euroins. Acestă societate condiționează plata despagubirii făcând abuz de poziția dominantă pe piața RCA și forțând astfel implementarea în procedurile de lucru a unui contract prin care limitează drepturile păgubiților, adică proprietarilor de autovehicule avariate din cauza unor terți. Astfel, prin semnarea cererii de despăgubire păgubitul pierde dreptul de a-și cesiona sumele ce urmează a fi acordate ca despăgubire, nu îi este acceptată recalcularea despagubirii în situația în care aceasta nu acoperă repararea prejudiciului, îi sunt impuse termene de răspuns pentru oferta transmisă, i se impune să ia de bună calculația asiguratorului și abuzurile continuă”, se specifică în comunicatul transmis de POSA.

„Euroins nu a condiţionat şi nu va condiţiona niciodată plata de despăgubiri. În primul rând, procedurile sunt reglementate clar de Autoritatea de Supraveghere Financiară. În ultimele zile, singura modificare adusă de Euroins România în relaţia cu clienţii ţine de simplificarea procedurii prin care sunt deschise dosarele de daună. Mai precis, documentul prin care sunt solicitate despăgubiri a fost simplificat, procedura fiind transparentă, iar clienţii aflând care sunt drepturile lor în relaţia cu compania de asigurare şi cu service-urile auto. Respingem aceste acuzaţii nefondate şi vă readucem aminte că începând cu Q4 2021, timpul necesar pentru plata despăgubirilor din partea Euroins a scăzut la mai puţin de 7 zile. Acest timp rapid de plată se datorează în special simplificării procedurilor interne şi actelor pe care clienţii sunt nevoiţi să le completeze”, se menţionează în reacția companiei.

Euroins Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri independente de asigurări din regiunea CEE/SEE/FSU. Compania se concentrează pe oferirea unei game largi de produse de asigurări generale, de sănătate şi de viaţă. Grupul are sediul în Bulgaria şi operează în 11 ţări europene. Grupul are filiale de asigurări în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Belarus, Rusia şi Georgia. EIG operează şi în Grecia şi Polonia şi are operaţiuni de asigurări de nişă în Spania şi Italia.

În prezent, grupul Euroins are peste 4 milioane de clienţi şi peste 3.000 de angajaţi. EIG este o subsidiară a Eurohold Bulgaria, un holding independent, care operează în Europa de Sud-Est, listat la bursele din Sofia şi Varşovia. Eurohold Bulgaria operează în asigurări, leasing, vânzări de maşini, gestionarea activelor şi operaţiuni de investiţii.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code