Economice

EXCLUSIV Ostahie îl pune președinte la noua sa bancă pe Mișu Negrițoiu, fost șef la ING și ASF

Mișu Negrițoiu este viitorul președinte al Porsche Bank, bancă achiziționată recent de patronul Altex, omul de afaceri Dan Ostahie, arată mai multe surse din piață. O solicitare de avizare în acest sens a fost deja depus la Banca Națională a României (BNR). La nivel executiv banca ar urma să fie condusă de Traian Baicu, fost șef la TBI Bank și la Credex, IFN controlat de Ostahie și specializat în credite de consum.

Comsililiul Concurenței a analizat recent că analizează tranzacția de preluare a Porsche Bank de către Dan Ostahie. Dan Ostahie controlează Grupul Altex, grup organizat pe mai multe linii de activitate, respectiv: retail, servicii IT, import, producție și distribuție produse electro-IT&C, service, servicii financiare nebancare, transport, automotive, imobiliare.

Dan Ostahie, patronul Altex, cumpără Porsche Bank. Consiliul Concurenței analizează tranzacția

Dan Ostahie controlează Grupul Altex, grup organizat pe mai multe linii de activitate, respectiv: retail, servicii IT, import, producție și distribuție produse electro-IT&C, service, servicii financiare nebancare, transport, automotive, imobiliare.

Grupul Porsche Finance România activează în România pe piața serviciilor financiar-bancare prin intermediul Porsche Bank Romania S.A. și Porsche Leasing Romania IFN S.A., a căror activitate predominantă este cea de creditare (în special, sub forma creditelor de consum și leasing auto).

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code