Economice

Exporturile sud-coreene, impulsionate puternic de serialul „Squid Game” și de formația K-pop BTS

Un exemplu este producătorul de găluşte coreene mandu CJ Cheiljedang Corp., ale cărui vânzări au crescut cu 19% în Asia şi Europa în trimestrul al treilea după ce doi membri ai grupului de K-pop BTS au avut o dispută publică cu privire la acest produs popular în Coreea de Sud. Aproape jumătate din vânzările de produse alimentare ale CJ Cheiljedang Corp. au venit de peste hotare în 2020, în creştere spectaculoasă faţă de doar 14% în 2018.

„Mâncarea este cea mai uşoară modalitate pentru a experimenta cultura unei ţări. Succesul grupurilor de K-pop reprezintă un semnal pozitiv pentru producătorii sud-coreeni de alimente”, spune Mijin Jo, analist la NH Investment & Securities.

De asemenea, acţiunile producătorului sud-coreean de tăiţei instant Nongshim Co. au explodat după ce unul dintre personajele feminine principale din filmul „Parasite” a pregătit două dintre produsele firmei pentru a arăta cum unii sud-coreeni înstăriţi îşi suplimentează tăiţeii instant cu carne de vită scumpă. După ce filmul „Parasite” a fost premiat cu Oscar, vânzările de peste hotare ale firmei Nongshim au crescut cu 24% în 2020 până la 990 milioane de dolari. În aceste condiţii compania cu sediul la Seul a decis să deschidă a doua fabrică din SUA pentru a putea vinde până la 850 de milioane de pungi cu tăiţei în cele două Americi.

Biscuiţii Dalgona au redevenit populari după ce competitorii din serialul „Squid Game” au fost supuşi unei probe în care trebuiau să taie biscuiţii în diferite forme geometrice. Acum unele restaurante din SUA au început să includă aceşti biscuiţi, care au apărut în perioada Războiului din Coreea, în meniurile lor de deserturi. Vânzările de biscuiţi Dalgona pe site-ul de shopping sud-coreean Gmarket.co.kr au crescut cu 343% după ce serialul „Squid Game” a fost difuzat pe Netflix. În plus, aceiaşi biscuiţi au devenit virali pe social media după ce pe TikTok şi YouTube au fost postate filmuleţe cu oameni care încearcă să taie biscuiţii în diferite forme, precum stele sau cercuri, la fel ca şi personajele din „Squid Game”.

Însă nu doar producătorii sud-coreeni de alimente au dobândit noi clienţi peste hotare. O dovadă este producătorul sud-coreean de purificator de aer şi apă Coway Co. începând din luna martie a acestui an i-a inclus pe membrii grupului BTS în mesajele sale publicitare iar vânzările sale au explodat pe mai multe pieţe din străinătate inclusiv în SUA. În trimestrul al treilea vânzările totale ale Coway Co. au ajuns la un nivel record, graţie unei creşteri de 43% în Malaezia şi unui avans de 12% în SUA.

The post Exporturile sud-coreene, impulsionate puternic de serialul „Squid Game” și de formația K-pop BTS appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code