Economice

Fabricile Zentiva din România au produs peste 162 milioane cutii de medicamente în 2021

În 2019, înainte de preluarea fabricii Labormed, Zentiva SA a produs 105 milioane de cutii de medicamente în România, scrie Agerpres.

Pentru al doilea an consecutiv, formele solide au înregistrat cele mai ample creşteri ale volumului de producţie, pentru unele dintre cele mai cerute şi utilizate medicamente, precum metamizol (Algocalmin), paracetamol şi acid acetilsalicilic, situaţie determinată în principal de continuarea pandemiei Covid-19. Acestora li se adaugă evoluţia în producţie pentru moleculele tamsulosin (urologie) şi bisoprolol (afecţiuni cardiovasculare), datorită livrărilor pe pieţe externe precum Germania şi Marea Britanie.

Grupul Zentiva exportă din România către 34 de ţări (dintre care Germania, Franţa, Marea Britanie, Cehia, Polonia), Iordania, Armenia şi Kosovo reprezentând noi pieţe de distribuţie active începând cu 2021. Aproximativ 63% din producţia în volume realizate în România este alocată exporturilor. Veniturile din exporturi contribuie la implementarea planurilor anuale de investiţii în tehnologia de producţie.

„Continuăm un ciclu lung de creştere anuală record a producţiei de medicamente în România ca urmare a consecvenţei de a investi în extinderea capacităţii de producţie şi de a majora exporturile. După preluarea Labormed, adăugăm ca factor de creştere şi programele de eficientizare internă. Am demarat în România un amplu proiect de reorganizare prin echipe autonome dedicate pe forme galenice, responsabile de fluxul de producţie de la începutul procesului de fabricaţie şi până la produsul finit. Acest mod de organizare ne va permite să păstrăm gradul de competitivitate în piaţă printr-un cost de productie optim, să menţinem calitatea produselor şi să eficientizăm timpii de fabricaţie”, a declarat Margareta Tănase, director Operaţiuni Industriale Zentiva România.

În România grupul Zentiva reuneşte societăţile Zentiva SA, Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading SRL (fost Alvogen România SRL), Be Well Pharma SRL şi Solacium Pharma SRL, aceasta din urmă fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale şi OTC.

Grupul este un furnizor major de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, printre care terapia durerii, urologie, gastro, reumatologie şi ariile strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, respirator şi OTC-uri.

Grupul de companii Zentiva este lider al pieţei de generice din România (în volume şi în valoare) şi lider al pieţei totale din România (medicamente cu prescripţie, generice şi OTC-uri) în valoare. Un medicament din 10 vândute în farmacii aparţine companiilor din Grupul Zentiva în România.

Zentiva SA este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente generice din Europa. Grupul deţine unităţi de producţie la Bucureşti, Praga şi Ankleshwar. În acest moment grupul Zentiva deţine 2 fabrici la Bucureşti: fabrica Zentiva care funcţionează neîntrerupt de la inaugurarea sa din 1962 şi fabrica Labormed, una dintre cele mai moderne unităţi de producţie a medicamentelor solide orale din România, rezultatul primei investiţii greenfield din industria farmaceutică din ţara noastră. Grupul are un centru important de cercetare şi dezvoltare la Praga.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code