NEWSNET

Economice

„Fără țepari la licitații de autostrăzi!”: Propunerea de lege a unui subcontractor român

„Ar trebui o lege care să protejeze subcontractorii. Așa cum cer certificat fiscal zero la licitații, să le ceară să fie făcute toate plățile către subcontractori”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Vasile Grigorean, reprezentant al firmei Baxcom.

Firma sa este implicată în mai multe proiecte de autostradă și cale ferată, la construcția de poduri.

Alături de alți subcontractori români, reprezentantul Baxcom atrage atenția asupra riscului mare de neplată din domeniul construcției de autostrăzi. Asta deși Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este „la zi” cu plata facturilor către antreprenorii generali, conform datelor din Registrul Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată (ROGOP).

Dar, din cauză că antreprenorii generali nu plătesc la timp subcontractorii, deseori se întrerupe activitatea pe șantiere. Prin urmare, tronsoane de autostradă care ar trebui construite în doi – trei ani nu sunt gata nici după cinci ani.

Rămâne de văzut dacă vor fi luate măsuri legislative pentru întreruperea acestui cerc vicios care afectează un domeniu esențial dezvoltării economice a României.

Citește și 30 de ani de capitalism: De la construcția de autostrăzi în Italia și Grecia la ridicarea infrastructurii României – povestea Baxcom

The post „Fără țepari la licitații de autostrăzi!”: Propunerea de lege a unui subcontractor român appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code