Economice

Festivalul Internațional de Circ de la Monte Carlo se amână din nou din cauza pandemiei

„Comitetul de organizare al Festivalului Internaţional de Circ de la Monte-Carlo (…) anunţă cu regret că, având în vedere situaţia sanitară din lume, a 45-a ediţie a Festivalului de Circ, precum şi cea de-a 10-a competiţie dedicată tinerilor artişti de circ New Generation vor fi amânate pentru ianuarie 2023”, au precizat organizatorii într-un comunicat emis vineri.

„Am evaluat situaţia în această dimineaţă (vineri, n.a.) în cadrul unei întâlniri cu guvernul principatului şi am ajuns la concluzia că riscul era prea mare”, a declarat pentru AFP Urs Pilz, vicepreşedinte al festivalului, indicând o „incertitudine” cu privire la sosirea artiştilor, în special „din Ucraina şi Rusia şi din alte ţări aflate în zona roşie”.

Este pentru a patra oară de la înfiinţarea sa, în 1974, când acest festival, care s-a impus ca cea mai important scenă mondială a circului tradiţional, este anulat, aşa cum a mai fost cazul după decesul accidental al prinţesei Grace de Monaco în 1982, în perioada Războiului din Golf, în 1991 şi pe fondul crizei sanitare, în 2021.

Principatul a lansat festivalul într-o epocă în care circurile tradiţionale se luptau să supravieţuiască, iar înfiinţarea sa a avut un răsunet mondial, echivalentul Festivalului de la Cannes pentru cinema, cu cel mai aşteptat palmares al acestei profesii – Clovnul de aur, argint şi bronz.

Evenimentul durează zece zile şi se desfăşoară într-o sub un acoperiş ce poate găzdui 3.000 de spectatori. Seara de gală oferă un regal de aproape cinci ore de spectacole de circ non-stop, difuzate de televiziunile de pe întreg globul.

Acest festival este considerat cel mai mare eveniment de circ din lume, cu peste 200 de artişti din 20 de ţări diferite.

Sursa foto: Wikipedia

The post Festivalul Internațional de Circ de la Monte Carlo se amână din nou din cauza pandemiei appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code