Economice

FlixBus crește frecvența curselor în perioada Sărbătorilor de Paște și lansează noi destinații spre țările nordice

Începând cu mijlocul lunii aprilie, călătorii vor avea la dispoziție mai multe curse care fac legătura între România și țări precum Ungaria, Austria, Cehia, Franța, Belgia și Germania. Pentru a face față cererii ridicate din această perioadă, furnizorul de mobilitate a mărit frecvența unor conexiuni populare precum: Târgu-Mureș-Viena, Sibiu-Viena, Timișoara-Praga, București-Sofia, cât și pentru cursele spre Bordeaux, Rennes, Dortmund, Hamburg sau Bremen.

„Ne mărim oferta de călătorie deoarece observăm că numărul rezervărilor este în creștere și pasagerii se reîntorc la planificarea din timp a călătoriilor. Interesul în creștere pentru mijloacele de transport în comun poate fi și o posibilă consecință a creșterii prețurilor la carburanți. O piață competitivă și un cadru legislativ flexibil creează un context favorabil pentru ca tot mai mulți pasageri să opteze pentru transportul în comun, o alternativă mai prietenoasă cu mediul decât avionul sau autoturismul personal. Obiectivul FlixBus este acela de a oferi cele mai accesibile și sustenabile servicii de mobilitate, un aspect din ce în ce mai relevant în situația actual”, a declarat Adrian Rășoiu, reprezentant FlixBus România.

Cele mai aglomerate zile sunt cele dinaintea Paștelui și după încheierea vacanței, iar cursele care conectează orașele din Transilvania cu Viena și Budapesta sunt printre cele mai rezervate în această perioadă.

FlixBus monitorizează îndeaproape fluxul de pasageri și cererea, având expertiza și posibilitatea de a reacționa anticipativ la cererea în continuă schimbare. Astfel, comparativ cu aceeași perioadă din 2021 furnizorul de servicii de mobilitate raportează o creștere semnificativă a cererii de călătorie dinspre și spre România.

Anul acesta, orașele europene care au atras, între altele, cei mai mulți pasageri FlixBus au fost: Budapesta, Sofia, Viena, Lyon și Rennes. București, alături de orașe din vestul țării precum Târgu Mureș, Cluj-Napoca și Timișoara au fost cele mai vizitate de pasagerii care au călătorit cu autocarele verzi spre România.

În prezent, FlixBus oferă curse internaționale directe din România din peste 100 de localități spre 14 țări din Europa.

Parteneriat FlixBus – Comati: primele conexiuni din România spre Suedia și Danemarca disponibile în rețeaua FlixBus

 

Din luna martie, primele conexiuni din România spre Suedia și Danemarca sunt disponibile în rețeaua FlixBus în urma parteneriatului încheiat cu transportatorul local Comati, un operator consacrat pe segementul călătoriilor internaționale spre Țările Nordice. Pasagerii vor avea la dispoziție curse spre 15 orașe din Suedia și 18 destinații din Danemarca. Cursele sunt disponibile din aproximativ 60 de orașe din România.

Printre orașele deservite se numără Malmö, Göteborg, Stockholm, Arhus sau Copenhaga, dar și localități mai mici precum Ljungby, Nyborg sau Aabenraa. Conectarea orașelor mici și mijlocii, cât și oferirea de opțiuni de mobilitate pentru locuitorii acestora spre Europa reprezintă un obiectiv important pentru ambele companii.

La nivel european, doar 20% din rețeaua FlixBus reprezintă orașe mari cu o populație de peste 100 de mii de persoane, în timp ce aproximativ 40% reprezintă orașe mici (cu o populație sub 20,000 de locuitori).

Modelul de afaceri FlixBus se bazează pe o colaborare la nivel internațional cu companiile locale de transport. Cu ajutorul partenerilor locali, FlixBus a dezvoltat cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa și a devenit al doilea cel mai mare jucător de pe piața din SUA.

Călătoriile pot fi deja rezervate prin intermediul site-ului sau aplicației FlixBus, din agențiile de turism partenere FlixBus, cât și de pe site-ul Comati.

Expansiunea globală continuă – FlixBus lansează rute interne în Canada începând cu data de 7 aprilie

 

FlixBus va începe să opereze primele rute interne în Canada pe data de 7 aprilie. Pe lângă o rută expres între Ottawa-Toronto, FlixBus va opera în Canada și linia Niagara Falls-Toronto, precum și o linie locală extinsă cu opriri în Waterloo (Universitatea din Waterloo), Kitchener, Guelph, Mississauga și Toronto. FlixBus a intrat pe piața din Statele Unite în 2018 și avea planuri de extindere în Canada, însă acestea au fost amânate din cauza pandemiei COVID-19. Începerea serviciului domestic din Ontario este doar prima fază a extinderii rețelei, rute transfrontaliere către și dinspre SUA fiind planificate pentru vara anului 2022.

„FlixBus oferă călătorii sustenabile, confortabile, accesibile și ușor de utilizat pentru toată lumea”, a declarat André Schwämmlein, fondator și CEO al FlixBus. „Succesul nostru în Europa și creșterea continuă în SUA, Brazilia și acum în Canada demonstrează că printr-o abordare inteligentă și un produs calitativ FlixBus poate schimba la nivel global modul în care călătorim și poate ajuta cât mai multe persoane să descopere beneficiile transportului public și sustenabil.”

FlixBus aduce un mix unic de start-up tech, platformă de e-commerce și servicii de mobilitate sustenabile pentru călători. Digitalizarea pieței tradiționale de transport cu autocarul a fost rețeta de succes a FlixBus în Europa, cât și în SUA sau Brazilia.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code