Economice

FMI estimează că războiul va aduce în acest an la o prăbușire a economiei Ucrainei de 35%

Aceste previziuni sunt prezentate de FMI în raportul privind perspectivele Economiei Mondiale, actualizat marţi, în care, pentru prima dată, prezintă o cifră exactă a costului invaziei ruse asupra economiei Ucrainei.

Incertitudinile generate de război sunt de aşa natură că FMI „nu se încumetă” să facă pronosticuri dincolo de 2022 şi nu prezintă nicio proiecţie pentru 2023, aşa cum face pentru restul ţărilor.

„Căderea acută a economiei în Ucraina este rezultatul direct al invaziei, al distrugerii infrastructurii şi exodului populaţiei”, subliniază FMI.

Fiind vorba despre o ţară aflată în război, organizaţia financiară internaţională nu face previziuni nici în privinţa altor indicatori economici ai Ucrainei, nici măcar pentru acest an, precum evoluţia inflaţiei, rata şomajului sau balanţa comercială.

„Inclusiv în cazul în care războiul se va termina curând, pierderea de vieţi omeneşti, distrugerea capitalului fizic şi plecarea cetăţenilor vor bloca semnificativ activitatea economică timp de mai mulţi ani”, semnalează FMI.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code