Economice

Fondul Investcorp din Bahrain duce tratative cu americanii de la Elliott Management pentru preluarea echiperi de fotbal AC Milan

Investcorp este un manager de active care are şi alte investiţii în Italia, precum Gucci, Riva şi Dainese. De la preluarea Investcorp în 2015, preşedintele Mohammed Alardhi a lansat o strategie de creştere agresivă astfel încât activele sub administrare au crescut de la 10 până la 42 de miliarde de dolari.

Firma americană Elliott Management Corporation a preluat clubul AC Milan în 2018 după ce proprietarul chinez Li Yonghong a intrat în incapacitate de plată.

În ultimul deceniu mai multe mari cluburi de fotbal din Italia au fost cumpărate de investitori străini. Astfel, Inter Milan este controlat de compania chineză Suning Holdings Group, în timp ce firma americană The Friedkin Group deţine AS Roma. Cluburile Fiorentina şi Atalanta sunt şi ele controlate de investitori americani.

La rândul lor, investitorii din Orientul Mijlociu deţin şi ei mai multe mari cluburi de fotbal din Europa, precum Qatari Sports Investments care deţine Paris St. Germain, în timp ce Manchester City este controlat de Abu Dhabi United Group.

Sursa foto: Flickr

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code