Economice

Ford Otosan, noul proprietar al uzinei din Craiova, a început să producă electricul Ford e-Transit în Turcia

Proiectul de dezvoltare și industrializare al variantei electrice a vehiculului comercial Ford Transit face parte dintr-o investiție de două miliarde de euro prin are compania din Turcia dorește să dezvolte o uzină de baterii pentru mașini electrice și capacități suplimentare de asamblare a mașinilor.

Ford Otosan, joint-venture în care turcii de la Koc Holding și americanii de la Ford Motor dețin părți egale, va deveni prima companie auto majoră care va produce în Turcia un vehicul 100% electric de volum. Modelul e-Transit va fi vândut în Europa şi produs la fabrica companiei din Kocaeli, în nord-vestul ţării.

Ford Otosan va majora capacitatea sa anuală de producţie din Turcia de la 455.000 de unități la 650.000 de unităţi. Oficialii Ford au anunţat că s-au primit peste 5.000 de comenzi pentru vehiculul complet electric în Europa.

Cu doar câteva zile în urmă, la jumătatea lunii martie, oficialii Ford au anunțat că au vândut uzina din Craiova companiei turce. Ford Otosan va prelua proprietatea asupra fabricii de la Craiova și a activității de producție din România, proces condiționat de aprobările autorităților relevante și ca urmare a consultărilor. Suma plătită pentru uzină este de 575 mil. euro, la care se adaugă o plată condiționată de 140 mil. euro care va fi accesată în funcție de îndeplinirea condițiilor contractuale.

Compania turcă va produce la uzina din Craiova, SUV-ul Ford Puma și, din 2023, vehiculele utilitare ușoare Transit Courier și Tourneo Courier. Din 2024 toate aceste modele vor avea și versiuni 100% electrice.

Conform oficialilor Ford, „experiența în ceea ce privește sistemele de propulsie electrice obținută de Ford Otosan prin fabricarea la Kocaeli (Turcia) a modelului e-Transit din segmentul de două tone, care va fi pus la vânzare în acest trimestru, și a versiunii complet electrice a următoarei generații Transit Custom, la vânzare din 2023, va fi utilizată pentru a asigura cea mai bună tranziție posibilă către viitorul electric al fabricii de la Craiova”.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code