Economice

Fostul premier Florin Cîțu lasă de înțeles că România ar putea produce mai puțin curent, în plină criză, dacă se introduce suprimpozitarea companiilor

Preşedintele PNL a spus că nu sunt neîntelegeri între PNL şi PSD, în privinţa Ordonanţei pentru prelungirea măsurilor din energie. ”Am agreat, noi de la PNL, am agreat varianta prezentată de premier de câteva ori, premierul a ieşit ieri sau alaltăieri şi a dat un mesaj clar că preţurile rămân la acel nivel până în martie 2023 şi a dat şi nivelurile”, a spus Cîţu, citat de News.ro.

Despre supraimpozitarea companiilor din energie, preşedintele PNL a arătat că nu a spus că nu este de acord ci că trebuie să iei în calcul, când supraimpozitezi un sector, va şi o reacţie a sectorului respectiv, în sensul în care îşi va ajusta producţia ca să fie impozitat cât mai puţin.

”Şi de obicei vom vedea, şi asta spun eu şi vom vedea dacă am dreptate, că producţia va scădea pentru ca aceste companii să nu intre în partea de supraimpozitare. Este o reacţie normală a companiilor din sectorul privat. De aceea spun că impozitarea şi supraimpozitarea distorsionează. Cine vine cu măsuri care introduc impozite, trebuie să îşi asume şi impactul acestor măsuri”, a comentat el.

 

Despre impactul pe energie, Cîţu a arătat că premierul Ciucă a prezentat impactul, care este de câteva zeci de miliarde.

”Premierul a spus că costul este de 40 de miliarde, nu mai ştiu exact cât a spus. Trebuie să vedem exact care este cifra, pentru că era pe trei luni. Pe întreg anul este mult mai mare impactul. Impactul dat de la Ministerul Finanţelor este în jur de 10-12 miliarde de lei, acum, la preţurile de acum. Nu ştim exact impactul până la finalul anului”, a mai afirmat el.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code