NEWSNET

Economice

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili a fost arestat la revenirea în țară

”Al treilea preşedinte al Georgiei Mihail Saakaşvili a fost arestat şi trimis la închisoare”, a declarat Garibaşvili într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, forţele de ordine georgiene au urmărit deplasările lui Saakaşvili din Ucraina şi au ”decis o operaţiune a poliţiei la locul şi în momentul în care erau cele mai puţine obstacole în calea arestării”.

Saakaşvili este căutat pentru ”abuz de putere” într-un dosar pe care el îl consideră politic şi pentru care a fost condamnat în contumacie la şase ani de închisoare în 2018.

Revenirea şi arestarea fostului preşedinte, în vârstă de 53 de ani, ar putea agrava criza politică din Georgia, unde urmează să aibă loc duminică alegeri locale, văzute ca un scrutin cheie pentru partidul la putere Visul Georgian.

Preşedinte din 2004 până în 2013, Mihail Saakaşvili şi-a anunţat revenirea în Georgia vineri dimineaţă, într-o înregistrare video postată pe YouTube, în care spunea că se află în oraşul de coastă Batumi.

Autorităţile georgiene au negat iniţial că fostul preşedinte şi fondatorul principalului partid de opoziţie din Georgia, Mişcarea naţională unită (MNU), ar fi reuşit să revină în ţară.

Înainte de arestarea sa, Saakaşvili şi-a chemat susţinătorii să se întâlnească duminică şi să meargă spre capitala Tbilisi ”pentru a proteja rezultatele votului”.

În 2017, fostul preşedinte georgian a intrat ilegal în Ucraina – unde a avut şi probleme judiciare – înconjurat de o mulţime de susţinători, o scenă incredibilă, notează AFP.

The post Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili a fost arestat la revenirea în țară appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code