Flux-stiri

FOTO|VIDEO. Astronauții SpaceX Dragon s-au întors pe Pământ. Misiunea a fost realizată cu succes

  • Capsula SpaceX Dragon se desprinde de stația spațială.
  • SpaceX Dragon s-a întors pe Pământ cu peste 300 de kilograme de știință și provizii.
  • Ax-2 a fost lansat de pe o rachetă SpaceX Falcon 9 pe 21 mai și a ajuns la ISS a doua zi.

Capsula spațială SpaceX Dragon a lui Ax-2 s-a întors pe Pământ, declară Space. Cei patru astronauți ai misiunii private Ax-2 au fost programați să se întoarcă acasă, pe Pământ, pe 30 mai. Trapa dintre capsula SpaceX Dragon a lui Ax-2, denumită Freedom, și Stația Spațială Internațională (ISS) a fost închisă la ora 9:20, iar dezlegarea a fost stabilită pentru ora 11:05.

Misiunea privată, care este operată de Axiom Space, este comandată de fosta astronaută NASA Peggy Whitson. Ceilalți membri ai echipajului sunt John Shoffner și Ali Alqarni și Rayyanah Barnawi, ambii membri ai primei promoții de astronauți din Arabia Saudită. Cei doi saudiți au fost primele persoane din regat care au vizitat ISS, iar Barnawi a devenit prima femeie saudită care a ajuns în spațiu.

Sursă: Space

Cei patru astronauți Ax-2 au ajutat la efectuarea a peste 20 de experimente științifice în cele opt zile petrecute la bordul laboratorului orbital și au desfășurat, de asemenea, o varietate de activități de informare și educație. Alqarni și Barnawi au fost deosebit de ocupați cu activitățile de informare, deoarece Arabia Saudită consideră misiunea lor ca fiind o oportunitate de aur pentru a trezi dragostea pentru știință și inginerie în rândul tinerilor din țară.

După cum sugerează și numele său, Ax-2 este a doua misiune pe care Axiom Space a zburat către ISS. Prima, Ax-1, a trimis patru persoane la bordul unei nave SpaceX Dragon în aprilie 2022. Axiom plănuiește să continue să zboare în următorii ani, dar are în vedere și obiective mai mari. Compania intenționează să lanseze de module către ISS începând cu 2025. Aceste module se vor detașa apoi de laboratorul orbital la sfârșitul anilor 2020 pentru a deveni un avanpost privat care va zbura liber pe orbita joasă a Pământului.

NASA sprijină pe deplin acest efort. Agenția spațială încurajează dezvoltarea de stații spațiale private, sperând ca cel puțin una să fie funcțională înainte ca ISS să fie retrasă la sfârșitul anului 2030.

Sursă: Space

Citește și:

The post FOTO|VIDEO. Astronauții SpaceX Dragon s-au întors pe Pământ. Misiunea a fost realizată cu succes appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 34 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code