Flux-stiri

Franța introduce la liceu o materie nouă „Educație Artistică și Culturală a elevilor”

  • S-a terminat perioada examenelor, iar acum autoritățile din România, dar și din Europa se pregătesc de noul an școlar.
  • Unii mai mult, alții mai puțin. Franța vrea ca anul școlar 2022-2023 să fie unul de maturizare și de investiție pedagogică, materială și umană.
  • Introduc materii noi și fac cursuri de formare pentru cadrele didactice.

S-a terminat perioada examenelor, iar acum autoritățile din România, dar și din Europa se pregătesc de noul an școlar.

Unii mai mult, alții mai puțin. Franța vrea ca anul școlar 2022-2023 să fie unul de maturizare și de investiție pedagogică, materială și umană. Introduc materii noi și fac cursuri de formare pentru cadrele didactice.

Cum ne pregătim noi de noul an școlar, vorbesc acum cu Daniela Vișoianu, expert în educație:

Una dintre măsurile anunțate de francezi este formarea profesorilor, după nevoi, cu bugete descentralizate. Este nevoie de o asemenea măsură și în România?

Franța se pregătește să introducă la liceu și o materie nouă „Educație Artistică și Culturală a elevilor”. Este Romania pregătită să implementeze o astfel de materie?

Ne așteptăm la schimbări amjore pentru anul școlar viitor?

Ce ii lipsește sistemului de educație de la noi?

The post Franța introduce la liceu o materie nouă „Educație Artistică și Culturală a elevilor” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code