Flux-stiri

G7 va continua presiunea economică asupra Rusiei și va aborda „războiul grâului” dus de Moscova

Lideri G7Lideri G7

  • G7 va continua livrările de arme atât timp cât va fi necesar.
  • G7 va accelera eforturile pentru a pune capăt dependenței energetice față de Rusia.
  • Germania spune că G7 trebuie să găsească soluții pentru a preveni penuria de alimente.

Miniștrii de externe din G7 au promis sâmbătă să consolideze izolarea economică și politică a Rusiei, să continue să furnizeze arme Ucrainei și să abordeze ceea ce ministrul german de externe a descris drept un „război al grâului” purtat de Moscova.

După ce s-au întâlnit în stațiunea Weissenhaus de la Marea Baltică,oficialii de rang înalt din G7 din Marea Britanie, Canada, Germania, Franța, Italia, Japonia, Statele Unite și Uniunea Europeană s-au angajat, de asemenea, să continue asistența militară și de apărare „atât timp cât va fi necesar”. De asemenea, aceștia vor aborda ceea ce au numit dezinformarea rusă care vizează să dea vina pe Occident pentru problemele de aprovizionare cu alimente din întreaga lume din cauza sancțiunilor economice impuse Moscovei și au îndemnat China să nu ajute Moscova sau să justifice războiul Rusiei, potrivit unei declarații comune.

„Am făcut suficient pentru a atenua consecințele acestui război? Nu este războiul nostru. Este un război al președintelui Rusiei, dar avem o responsabilitate globală”, a declarat presei ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a respins reuniunea, în special insistența grupului G7 de a recunoaște integritatea frontierelor Ucrainei recunoscute la nivel internațional.

„Să o spunem pe șleau: țării noastre nu-i pasă deloc de faptul că G7 nu recunoaște noile frontiere. Ceea ce este important este adevărata voință a oamenilor care trăiesc acolo”, a declarat el într-o postare online. Forțele rusești controlează mari părți din estul Ucrainei.

Miniștrii din G7 au declarat că vor adăuga sancțiuni suplimentare pentru elitele rusești, inclusiv pentru actorii economici, instituțiile guvernamentale centrale și armata, care îi permit lui Putin „să conducă războiul pe care l-a ales”. Reuniunea, la care au participat miniștrii de externe ai Ucrainei și Republicii Moldova, a evidențiat, de asemenea, preocupările legate de securitatea alimentară și temerile că războiul s-ar putea extinde asupra vecinului mai mic, Republica Moldova.

The post G7 va continua presiunea economică asupra Rusiei și va aborda „războiul grâului” dus de Moscova appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code