Economice

Germania ar putea intra într-o recesiune severă în cazul opriririi gazelor şi petrolului din Rusia – BDB

Cea mai mare economie europeană este puternic dependentă de importurile de energie din Rusia iar băncile ţării, alături de grupurile industriale, şi-au exprimat temerile privind posibila întrerupere a livrărilor, scrie Agerpres.

Christian Sewing, directorul general al Deutsche Bank, a afirmat în calitate de preşedinte al BDB că instituţiile financiare se aşteaptă la o creştere mult mai lentă anul acesta, de aproximativ 2%, din cauza războiului din Ucraina.

„Situaţia s-ar putea înrăutăţi şi mai mult dacă importurile sau a livrările de gaze şi petrol din Rusia vor fi oprite. O recesiune semnificativă în Germania ar fi atunci de neevitat”, le-a spus jurnaliştilor Sewing.

Acesta a adăugat: „Problema măsurilor de sprijin guvernamental pentru companii şi sectoare va deveni atunci chiar mai urgentă”.

Sewing a cerut din nou BCE să acţioneze pentru a combate inflaţia.

Conform datelor preliminare publicate vineri de Eurostat, rata anuală a inflaţiei în zona euro a atins nivelul record de 7,5% în martie, de la 5,9% în februarie, în timp ce analiştii estimau un nivel de 6,7% pentru luna trecută. Este un nivel record pentru zona euro şi depăşeşte cu mult obiectivul ţintă al Băncii Centrale Europene (BCE) de 2%.

Sewing a declarat că BCE ar trebui să încheie curând programul de achiziţionare de active şi să transmită un indiciu privind ratele dobânzilor.

„Un indiciu este necesar urgent”, a afirmat preşedintele BDB.

Consiliul guvernatorilor BCE a decis, la şedinţa de politică monetară din 10 martie, că rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% şi, respectiv, minus 0,50%. Următoarea reuniune a BCE este programată în 14 aprilie.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code