Economice

Germania: Fuziunile şi achiziţiile, la cel mai redus nivel din 2016,din cauza temerilor privind războiul din Ucraina

Pieţele de capital din cea mai mare economie europeană au fost sever afectate, după ce turbulenţele au dus la o lipsă totală de Oferte Publice Iniţiale (IPO) anul acesta, arată datele Refinitiv.

„Este puţin probabil ca firmele să aleagă să se listeze înaintea Sărbătorilor de Paşte, chiar şi mai puţin probabil înainte de vară, din cauza actualelor condiţii de pe piaţă”, a afirmat Armin von Falkenhayn, director pe segmentul corporate şi investiţii bancare în Germania, Austria şi Elveţia la Bank of America, scrie Agerpres.

Pieţele de capital din Germania au obţinut doar un miliard de dolari până acum în acest an, în scădere cu 88% faţă de primul trimestru din 2021. Însă, apetitul pentru M&A rămâne solid, deşi Consiliile de Administraţie sunt mult mai reticente faţă de riscuri.

„Spre deosebire de perioada de la debutul pandemiei, piaţa M&A nu s-a blocat, iar proiectele continuă. Dar părţile verifică atent cum ar putea afecta conflictul fiecare companie”, a apreciat Tibor Kossa, director în cadrul Goldman Sachs.

În condiţiile în care războiul a afectat doar vânzările a aproximativ 1-2% din companiile germane, „războiul şi consecinţele sale pe termen mai lung sunt intens analizate de conducerile firmelor”, susţine Berthold Mueller, de la Jefferies.

Creşterea solidă a sectorului tehnologic a contribuit în 2022 la majorarea activităţii de fuziuni şi achiziţii la cel mai ridicat nivel din 2015. Un alt sector care şi-a demonstrat rezilienţa a fost cel de telecomunicaţii, arată datele Refinitiv. Luna aceasta, a lansat vânzarea DFMG (divizia sa de turnuri de telefonie mobilă) şi, împreună cu consilierii de la Goldman Sachs, analizează ofertele indicative, într-o tranzacţie estimată la aproape 18 miliarde de euro (19,86 miliarde de dolari).

„În viitor, ne aşteptăm ca firmele germane care sunt interesate de preluări să se orienteze spre America de Nord, deoarece decalajul dintre Europa şi Statele Unitee se va adânci probabil şi mai mult în actualul mediu”, a declarat Tibor Kossa.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code