Economice

Germania va ajusta sistemul de taxe pentru a ţine cont de efectele inflaţiei

„Ne vom adapta sistemul de taxe”, pentru a ţine cont de nivelul mare de creştere a preţurilor de consum, a spus Christian Lindner într-un interviu publicat duminică. „Creşterea salariilor nu trebuie luată oamenilor prin taxe, chiar dacă ei pierd din puterea de cumpărare din cauza inflaţiei actuale”, a mai spus Lindner.

În luna martie, rata inflaţiei în Germania a atins maximumul istoric, pe măsură ce blocajele apărute de-a lungul lanţurilor de aprovizionare au fost agravate de explozia preţurilor la energiei în urma războiului din Ucraina. Guvernul de la Berlin a decis să demareze primul pas dintr-un plan de urgenţă destinat să răspundă livrărilor limitate de energie, pe fondul îngrijorărilor că Rusia ar putea să stopeze livrările de gaze naturale.

Pentru a ajuta consumatorii şi companiile să facă faţă costurilor mai mari, luna trecută Guvernul de la Berlin a anunţat un pachet de măsuri de sprijin în valoare de aproximativ 17 miliarde de euro, care include o reducere temporară a preţului carburanţilor, o plată unică pentru gospodării şi subvenţionarea transportului public.

În interviul pentru Bild am Sonntag, Christian Lindner a declarat că el se opune stopării importurilor de petrol şi gaze din Rusia pentru că asta ar avea consecinţe economice „dramatice” pentru Germania. Lindner a mai spus că el şi colegii săi din guvern ar trebui să discute „toate opţiunile” pentru” a reduce dependenţa de combustibilii fosili din Rusia, inclusiv prelungirea duratei de funcţionare a centralelor nucleare şi extragerea de petrol şi gaze din Marea Nordului.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code