Economice

Germania va compensa cu până la 350 de euro ajutorul de încălzire

Ajutorul mediu, de 270 de euro, este calculat pentru beneficiarii de ajutor pentru locuinţă, studenţi care depind de burse sau subvenţii publice, stagiari sau pensionari cu venituri mici care trăiesc singuri.

În cazul în care în respectiva locuinţă trăiesc două persoane, aflate în condiţiile menţionate, ajutorul urcă la 350 de euro. Pentru fiecare persoană în plus sub acoperişul respectiv se vor mai primi 70 de euro.

Această sumă reprezintă practic dublul celei prevăzute iniţial de alianţa dintre social-democraţi, verzi şi liberali, după ce au semnat pactul de coaliţie, în decembrie 2021. Atunci, aceste ajutoare erau avute în vedere din cauza impactului imparabil al creşterii facturii pentru energie. După invazia Rusiei în Ucraina se estimează că preţurile vor creşte şi mai mult.

Aceşti bani se preconizează a fi primiţi la finele anului, odată ce vor fi evaluate costurile pentru încălzire ale fiecărei locuinţe. Se estimează că de aceste ajutoare vor beneficia circa 2,2 milioane de persoane.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code