Economice

Germania vrea să asigure un preţ accesibil al gazelor pentru populaţie – ministrul de Finanţe

„Am înfiinţat o comisie, dar analizăm şi propunerile din cadrul Guvernului, astfel încât să luăm cea mai bună decizie”, a răspuns Lindner când a fost întrebat de o posibilă plafonare a preţului gazelor.

Separat, un purtător de cuvânt al Ministerul german al Economiei a declarat luni că discuţiile cu Uniper (cel mai mare importator de gaze al ţării) nu pot fi tergiversate pe termen lung şi sunt în derulare „discuţii ţintite” privind ajutorul de care ar putea beneficia compania.

Este neclar dacă firmele preluate de stat pot primi fonduri din taxa pe gaze care va fi impusă consumatorilor de la 1 octombrie, a adăugat oficialul.

Oricum, a explicat oficialul, firmele din domeniul energiei care îndeplinesc condiţiile pentru obţinerea acestor fonduri nu le pot primi înainte de 1 noiembrie.

Gospodăriile din Germania vor trebui să plătească anual aproape 500 de milioane de euro mai mult pentru gaze, după impunerea unei noi taxe, menite să ajute companiile de utilităţi să acopere costul înlocuirii livrărilor ruseşti.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code