NEWSNET

Economice

Gheorghe Răcaru, fostul CEO Blue Air, va fi administratorul companiei Air Oradea

Aleșii județeni au votat joi, 30 septembrie, reprezentanții Consiliului Județean în Consiliul de Administrație și Adunarea Generală a Acționarilor SC Air Oradea S.A., potrivit publicației Bihon.ro. 

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, a primit voturile necesare pentru a reprezenta CJ în Adunarea Generală a Acționarilor. La propunerea președintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan, Gheorghe Răcaru a fost numit, în urma votului, administrator neexecutiv provizoriu în Consiliul de Administrație al Air Oradea.
Gheorghe Răcaru, unul dintre cei mai experimentați manageri de companiei aeriană, are o experință de peste 50 de ani în aviație. El a lansat compania Blue Air în 2004, având o echipă de doar 35 de angajați.

Capitalul social al Air Oradea a fost stabilit la 15 milioane de lei. Primăria Oradea deține 60% din acțiuni, respectiv 9 milioane de lei, iar aportul Consiliului Județean Bihor este de 40%, respectiv 6 milioane de lei.

Obiectivul este ca din luna martie a anului viitor să înceapă opererea zborurilor de pe aeroportul din Oradea-București cu două aeronave. Compania are în plan introducerea a cel puțin trei zboruri/ zi în zilele lucrătoare și minimum două zboruri/ zi în zilele nelucrătoare). Planurile ami prevăd ca peste un an să devină operaționale și cursele către unul sau două aeroporturi internaționale din vestul Europei, cu cel puțin un zbor pe zi.

The post Gheorghe Răcaru, fostul CEO Blue Air, va fi administratorul companiei Air Oradea appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code