Flux-stiri

Google își va înceta operațiunile în Rusia după ce și-a declarat falimentul

A shop sign of Google, on May 07, 2022 in New-York City, USA. Photo by David Niviere/ABACAPRESS.COMA shop sign of Google, on May 07, 2022 in New-York City, USA. Photo by David Niviere/ABACAPRESS.COM

  • Unele servicii Google nu vor mai fi disponibile în Rusia.
  • Deși compania mamă Alphabet își anunțase deja intenția de a nu mai opera în țara est-europeană din cauza războiului, motivele sunt altele.
  • Confiscarea contului bancar al Google Rusia de către autoritățile ruse a făcut imposibilă funcționarea biroului din Rusia.

Unele servicii Google nu vor mai fi disponibile în Rusia. Deși compania mamă Alphabet își anunțase deja intenția de a nu mai opera în țara est-europeană din cauza războiului, motivele sunt altele: nu-și mai poate plăti angajații și furnizorii ruși.

„Confiscarea contului bancar al Google Rusia de către autoritățile ruse a făcut imposibilă funcționarea biroului din Rusia, inclusiv plata angajaților săi din Rusia, a furnizorilor și vânzătorilor, precum și a altor obligații financiare”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al firmei de tehnologie.

Nu toate serviciile vor dispărea

Un purtător de cuvânt al Alphabet a declarat pentru The Register că lucrătorii au fost nevoiți să aleagă între a se muta la divizia din altă țară sau a-și părăsi locul de muncă. Potrivit The Wall Street Journal, majoritatea au ales să se mute în Dubai.

În ciuda dificultăților, compania a dat asigurări că Google Rusia va rămâne, deși unele servicii vor dispărea. În special, cele legate de vânzări și operațiuni comerciale nu vor mai fi disponibile din țara guvernată de Vladimir Putin.

Prin urmare, serviciile gratuite ale celebrului brand vor rămâne disponibile. Printre acestea se numără YouTube, Gmail, Maps, Android, Play și motorul de căutare.

The post Google își va înceta operațiunile în Rusia după ce și-a declarat falimentul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code