Economice

Grecia ar putea avea rezerve de gaze recuperabile de peste 600 de miliarde de metri cubi

Grecia acoperă aproape 40% din consumul său anual de energie de aproximativ şase miliarde de metri cubi cu gaz rusesc, scrie News.ro.

Odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia, care amplifică o creştere a preţurilor şi temerile legate de livrările de gaze, guvernul grec s-a angajat săptămâna aceasta să accelereze căutarea de gaze în şase perimetre din vestul Greciei şi în largul insulei Creta.

”În ceea ce priveşte volumul, estimările noastre în acest moment sunt că 85% din rezervele totale provizorii sunt de fapt gaze naturale. Evaluările preliminare ale ţintelor sugerează mai mult de 600 de miliarde de metri cubi (miliarde de metri cubi) de recuperabile”, a declarat directorul general al comisiei pentru hidrocarburi, Aristofanis Stefatos, într-un interviu pentru Reuters, citat de News.ro.

Colectarea datelor seismice prin intermediul navelor de sondaj este un pas cheie în explorarea gazelor, pentru a identifica rezervele potenţiale.

Grecia îşi propune să încheie o primă rundă a tuturor cercetărilor seismice până în martie 2023, scrie News.ro.

Un consorţiu format din TotalEnergies, Exxon Mobil şi Hellenic Petroleum, autorizat să exploreze două perimetre în largul Cretei, nu a încheiat încă procesul. Citeşte mai departe pe News.ro

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code