Flux-stiri

Grecia: Un participant la o cursă montană nocturnă a fost lovit de fulger

  • Un participant a murit, iar un altul a fost grav rănit, duminică, după ce au fost loviți de fulger la o cursă montană nocturnă organizată în Grecia.
  • La ora locală 04:00, fulgerul a lovit un grup de alergători la o altitudine de 1340 de metri.
  • Echipajele de pompieri au intervenit la locul accidentului în primele ore ale zilei de duminică.

Un participant a murit, iar un altul a fost grav rănit, duminică, după ce au fost loviți de fulger la o cursă montană nocturnă organizată în Grecia, potrivit The Guardian.

Cei doi bărbaţi concurau în cursa Six Peaks, pe un traseu care include cele mai înalte şase vârfuri ale Muntelui Falakro din nordul Greciei.

La ora locală 04:00, fulgerul a lovit un grup de alergători la o altitudine de 1340 de metri.

Au intervenit două echipe de salvatori care s-au deplasat din localitatea Drama, aflată în apropiere. Ei au găsit însă un alergător în vârstă de 55 de ani deja mort şi în un alergător, de 56 de ani, în stare gravă. Persoana rănită a fost transportată cu elicopterul la Kavala.

Cursa Six Peaks din Grecia, încheiată cu greu din cauza condițiilor meteo

Cursa de 35,7 kilometri a început sâmbătă, la ora locală 19:00, în localitatea Pyrgoi. Cele şase vârfuri ale Muntelui Falakro au toate peste 2.000 de metri.

În momentul în care a început cursa, vremea era bună, însă pe parcurs a venit ploaia şi traseul a devenit noroios. În momentul în care a lovit fulgerul, unii alergători încheiaseră cursa.

Cei 55 de participanţi aveau un termen limită de 12 ore pentru a încheia cursa.

The post Grecia: Un participant la o cursă montană nocturnă a fost lovit de fulger appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code