Economice

Grindeanu anunță că au fost finalizate lucrările de reparații la staţia de cale ferată Vicşani, de la frontiera cu Ucraina

Potrivit şefului de la Transporturi, lucrările de reparaţie şi de consolidare s-au derulat în perioada 28 aprilie – 4 mai 2022, în regie proprie, de Regionala de Cale Ferată Iaşi şi au presupus: înlocuirea traverselor uzate, înlocuirea elementelor de prindere, completarea cu piatră spartă şi buraj.

„În acest moment, vagoanele care provin din Ucraina pot fi transpuse mai eficient pe trenurile de marfă româneşti. Astfel, va creşte volumului de trafic de marfă şi vor scădea timpii de mutare a mărfurilor din trenurile de pe liniile cu ecartament larg, în trenurile de pe liniile cu ecartament normal”, a notat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a adăugat că, în prezent, în staţia Vicşani sunt funcţionale în total 13 linii de cale ferată, care permit inclusiv operaţiuni mai bune de manevră a trenurilor (şase linii de cale ferată cu ecartament normal şi şapte linii de cale ferată cu ecartament larg).

Sursa foto: Facebook.com/grindeanusorin

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code