Economice

Grindeanu anunță noi măsuri pentru eficientizarea transportului feroviar de mărfuri la frontiera cu Ucraina

Potrivit lui, aceste lucrări suplimentează capacitatea de transport existentă și au ca scop:

– creșterea gradului de operaționalizare a traficului de marfă
– îmbunătățirea condițiilor de manevră
– îmbunătățirea circulației la frontierele cu Calea Ferată din Ucraina.

Pentru stația CF Vicșani lucrările se vor desfășura în perioada 28 aprilie – 3 mai 2022. Vor fi operaționalizate încă 5 linii de cale ferată dintre care 3 cu ecartament larg.

În stația de frontieră Halmeu lucrările se vor derula în perioada 2 mai – 31 mai 2022. Prin aceste lucrări se vor redeschide încă 4 linii de cale ferată dintre care 2 cu ecartament larg.

„Măsurile vor permite creșterea capacității de transbordare a mărfurilor din trenurile care provin din Ucraina și vor conduce automat la reducerea timpilor tehnologici necesari acestor operațiuni. Practic, dupa finalizarea lucrărilor, în punctul de frontiera Vicșani vor fi operaționale 7 linii de cale ferată cu ecartament larg și ecartament normal, iar la Halmeu, 16 linii de cale ferată cu ambele tipuri de ecartament”, a explicat miercuri șeful Transporturilor.

Cu o zi în urmă, Grindeanu a anunțat că data de 19 mai 2022 este termenul limită pentru depunerea ofertelor la licitația destinată reparației liniei de cale ferată cu ecartament larg dintre Giurgiulești (Republica Moldova) și Portul Galați.

Citește și România vrea să-și ajute vecinii afectați de război prin investiții în linii feroviare de ecartament larg

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code