Economice

Grindeanu: Va fi redeschis punctul de frontieră de la Giurgiu-Ruse pentru trecerea Dunării cu feribotul

„Redeschidem punctul de frontieră permanent de la Giurgiu-Ruse pentru trecerea Dunării cu feribotul! Prin Acordul semnat astăzi, între Guvernul României şi cel al Republicii Bulgaria, acest punct de trecere va fi deschis permanent pentru pasageri şi pentru vehiculele cu masă maximă de 40 de tone”, a scris Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, acordul pentru trecerea cu feribotul a frontierei româno-bulgare va intra în vigoare în toamna acestui an.

„Mai mult, la întâlnirea de astăzi cu delegaţia bulgară am remintit importanţa derulării cât mai rapide a proiectului Fast Danube. Este în interesul economic al ambelor ţări ca Dunărea să fie navigabilă pe toată perioada anului. Aceasta va permite transportul unor volume mult mai mari de mărfuri pe Dunăre (ceea ce în contextul conflictului din Ucraina are o importanţă deosebită pentru economia altor state membre ale Uniunii Europene). Am oferit, din nou, sprijinul experţilor români pentru a ajuta partea bulgară să finalizeze Studiul de Fezabilitate necesar punerii în practică a proiectului Fast Danube!”, a precizat ministrul Transporturilor.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code