Economice

Grupul petrolier chinez Sinopec are în plan pentru 2022 cea mai mare investiţie de capital din istoria sa

Sinopec se aşteaptă să cheltuie 198 de miliarde de yuani (31,10 miliarde de dolari) în 2022, în creştere cu 18% faţă de un an în urmă, depăşind recordul anterior de 181,7 miliarde de yuani stabilit în 2013, potrivit unui comunicat al companiei depus duminică la Bursa de Valori din Shanghai, scrie News.ro.

Grupul planifică să investească 81,5 miliarde de yuani în exploatarea zăcămintelor, în special în rezervele de ţiţei din zăcămintele Shunbei şi Tahe şi zăcămintele de gaze naturale din provincia Sichuan şi regiunea Mongoliei Interioare.

”Privind în perspectivă în 2022, cererea de pe piaţă pentru petrol rafinat va continua să se redreseze, iar cererea de gaze naturale şi produse petrochimice va continua să crească”, a spus Sinopec într-un comunicat.

De asemenea, grupul a avertizat cu privire la impactul potenţial al problemelor geopolitice şi al preţurilor volatile ale petrolului asupra investiţiilor şi operaţiunilor în afacerile din străinătate. Dar Sinopec nu a numit un proiect anume.

Reuters a scris că grupul Sinopec a suspendat discuţiile pentru o investiţie majoră petrochimică şi o afacere de comercializare a gazelor în Rusia, luând în considerare apelul guvernului la prudenţă pe măsură ce sancţiunile se înmulţesc în urma invaziei ruse în Ucraina. Citeşte mai departe pe News.ro.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code