Economice

Guvernul a aprobat începerea exproprierilor pentru construirea variantelor ocolitoare ale orașelor Galați și Aleșd

Conform unui comunicat transmis de Executiv, printr-o hotărâre de Guvern, s-a aprobat amplasamentul lucrării „Varianta de ocolire Galaţi” pe raza municipiului Galaţi şi a localităţilor Şendreni, Smârdan şi Vânători şi declanşarea exproprierii imobilelor proprietate privată situate pe acesta.

Este vorba despre 665 de imobile situate pe o suprafaţă totală de teren de 1.719.522 metri pătraţi. Valoarea totală estimată a fi despăgubită se ridică la 23,8 milioane de lei şi se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

„Prin realizarea variantei ocolitoare, se are în vedere decongestionarea traficului în localitate, îmbunătăţirea mediului înconjurător şi reducerea noxelor, reducerea accidentelor. Varianta ocolitoare va avea o lungime de 33,6 km”, precizează Guvernul.

Printr-o a doua hotărâre s-a aprobat amplasamentul lucrării de utilitate publică „Varianta Ocolitoare a oraşului Aleşd”, precum şi declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată necesare, situate pe raza localităţilor Lugaşu de Jos, Aleşd şi Peştiş.

Astfel, vor fi expropriate 358 de imobile, situate pe o suprafaţă totală de 130.755 metri pătraţi. Suma necesară despăgubirii pentru aceste imobile se ridică la 5,778 de milioane de lei. Fondurile vor fi alocate de la bugetul de stat, tot prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code