NEWSNET

Economice

Guvernul Republicii Moldova promite că va evita oprirea livrărilor de gaze

„Guvernul este în discuţii pentru a identifica soluţii şi a garanta livrarea gazelor pentru cetăţenii ţării noastre”, a scris marţi Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook.

Luni, compania MoldovaGaz a primit de la Gazprom o notificare de plată a datoriei în termen de 48 de ore.

„La acest moment, datoria constituie 74,2 milioane dolari SUA. Datoria s-a creat din cauza achiziţionării gazului în luna octombrie la preţ de peste 790 USD/mia de metri cubi, iar tariful la gaz aplicat pentru luna octombrie nu a acoperit diferenţa. Până la acest moment, Moldovagaz nu a găsit o soluţie comercială pentru a stinge această datorie curentă. După aplicarea tarifului modificat, din luna noiembrie, MoldovaGaz este obligată să achite integral consumul de gaz pentru Gazprom”, a precizat vicepremierul Andrei Spînu.

Luna trecută, MoldovaGaz şi Gazprom au prelungit pentru cinci ani acordul de furnizare de gaze naturale. Atunci, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că, odată cu semnarea noului contract, criza gazelor a fost depăşită, iar Republica Moldova va continua să primească gaze ruseşti la un preţ pe care îl consideră acceptabil.

Luni, purtătorul de cuvânt de la Gazprom, Sergei Kupriyanov, a declarat că Republica Moldova nu şi-a plătit la timp factura pentru gazul natural consumat. Kupriyanov a explicat că, în conformitate cu acordul semnat, MoldovaGaz este obligată să achite integral gazul livrat de Gazprom. El a adăugat că Gazprom a informat partea moldoveană că livrările de gaze vor fi oprite în 48 de ore.

The post Guvernul Republicii Moldova promite că va evita oprirea livrărilor de gaze appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code