Flux-stiri

Guvernul României se împrumută la cele mai mari dobânzi din UE

  • Ultimele date arată că rata dobânzii pe termen lung pentru România a crescut la 6,20%, în martie 2022.
  • Acesta este cel mai mare nivel din ultimii zece ani.
  • Impactul împrumuturilor se vede atât la nivelul companiilor, cât și la nivelul populației.

Guvernul României se împrumută, din nou, la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană. Ultimele date arată că rata dobânzii pe termen lung pentru România a crescut la 6,20%, în martie 2022. Este cel mai mare nivel din ultimii zece ani.

Economistul și vicepreședintele CFA România, Adrian Codîrlașu, îți spune la ce să te aștepți în această perioadă. „Sunt impactate atât companiile, cât și populația care se împrumută. Ce a determinat acest lucru, pe de-o parte, avem inflația ridicată. Inflația ridicată este și în tările din Europa Centrală și de Est.

Avem cel mai mic raiting. Avem ultima casă de Invest Bank Money Gram”, a spus Adrian Codîrlașu, economist și vicepreședintele CFA România.

Consultantul economic, Adrian Negrescu, spune ce măsuri trebuie luate în această perioadă. „Ce înseamnă realitatea economică în momentul de față? Am avut un trimestru patru de cădere economică, iar acest prim trimestru din 2021 va confirma faptul că suntem în recensiune economică.

Asta înseamnă că statul ar trebui să strângă cureaua și să nu cheltuie foarte foarte mult, să aibă grijă de banii statului. Din păcate, se împrumută, spre împrumută din ce în ce mai mult, pentru a avea cu ce să plătească pensii și salarii”, a spus acesta.

The post Guvernul României se împrumută la cele mai mari dobânzi din UE appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code