Flux-stiri

Guvernul rus a ordonat un asasinat în Berlin. Decizia unui tribunal din Germania

ciocanel de judecatorciocanel de judecator

  • Tribunalul regional din Berlin a decis că Guvernul de la Moscova a ordonat un asasinat într-un parc din Berlin, în august 2019.
  • Vadim Krasikov, un rus de 56 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea lui Zelimkhan Khangoshvili, un cetățean georgian de origine cecenă.
  • Serviciile de securitate de la Moscova i-ar fi furnizat asasinului un pașaport și identitate false, precum și resursele necesare.

O instanță germană acuză oficial guvernul rus că a ordonat asasinarea unui cetățean de origine cecenă într-un parc din Berlin. Autorul, pe numele său Vadim Krasikov, a fost condamnat la închisoare pe viață.

Pe 23 august 2019, Zelimkhan “Tornike” Khangoshvili, un bărbat în vârstă de 40 de ani care a luptat împotriva Rusiei în timpul celui de-al doilea război cecen la începutul anilor 2000, a fost împușcat de două ori în cap de la mică distanță în parcul Kleiner Tiergarten din centrul Berlinului.

Crima a stârnit indignare în Germania și a determinat guvernul să expulzeze doi diplomați ruși, ceea ce a dus la un răspuns reciproc din partea Moscovei.

Ancheta a fost preluată ulterior de Parchetul federal din Germania, iar în iunie 2020, procurorii anunțau că au adunat suficiente probe împotriva suspectului, un bărbat în vârstă de 56 de ani care călătorise în Germania cu o identitate falsă. În rechizitoriu, magistrații acuzau Rusia că a ordonat crima „sfidând în mod radical principiile statului de drept”.

Putin l-a catalogat pe Khangoshvili drept „bandit” și „terorist”

„La o dată necunoscută înainte de 18 iulie 2019, acuzatul a primit ordinul de la autorități din guvernul central al Federației Ruse de lichidare a cetățeanului georgian de origine cecenă”, se arăta în declarația procurorului, citată de CNN.

Ulterior, președintele rus, Vladimir Putin, l-a catalogat pe Khangoshvili drept un „bandit” și un „terorist” care a ucis zeci de persoane în timpul luptelor din Caucaz. De asemenea, el a declarat că acuzațiile privind implicarea guvernului său în această crimă sunt „absolut nefondate”.

Acum însă, cu pronunțarea ultimului verdict, este posibil ca relațiile diplomatice ruso-germane să se tensioneze și mai mult. Situația va reprezenta un prim test pentru noul guvern german al cancelarului Olaf Scholz și al ministrului său de externe, Annalena Baerbock.

The post Guvernul rus a ordonat un asasinat în Berlin. Decizia unui tribunal din Germania appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code