Economice

Guvernul urmează să vină cu un mix de măsuri care să vizeze zonele de energie, combustibili şi alimente

„Mixul de măsuri cu care Guvenul va veni va privi atât zona de energie, atât zona de combustibil, dar şi zona de alimente sau alte produse şi bunuri care pot fi afectate sau sunt afectate de întreruperi pe lanţurile de aprovizionare generate în Europa. România nu are o problemă din perspectiva aceasta dar mixul de măsuri, nu voi vorbi doar de o măsură sau alta, ştiu că aste este curiozitatea foarte intensă, vreau să vă spun că am stabilit la nivelul Guvernului să venim cu un mix de măsuri pe care îl anunţăm la nivel guvernamental”, a spus Câciu, la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern.

Întrebat când va veni cu acest mixt de măsuri, el a menţionat „cât de curând”.

Jurnaliştii au mai întrebat dacă printre măsuri se află aplicarea unei cote TVA 0 la alimente şi înjumătăţirea la carburanţi, însă ministrul Finanţelor a precizat că nu va comenta un tip de măsură sau alta.

„Am auzit în spaţiul public, este bine că sunt soluţii sau măsuri sau propuneri, vă spun că Guvernul va veni cu un mix de măsuri care va ajuta şi va proteja economia României şi cetăţenii României. Vă asigur de acest lucru”, a spus Adrian Câciu.

De asemenea, el a precizat că nu mai sunt cozi la staţiile de carburanţi” şi a îndemnat cetăţenii României la „calm şi încredere”, menţionând că „panica nu face bine nimănui, nici individului, nici societăţii”.

„Nu este cazul să ne panicăm. România este o ţară stabilă din perspectiva stocurilor. România este o ţară stabilă din perspectiva securităţii şi mai ales din perspectivă financiară”, a spus Câciu.

Potrivit ministrului de Finanţe, bugetul are suficienţi bani pentru a susţine măsurile.

Întrebat dacă există companii care nu îşi pot plăti angajaţii pentru că au conturile blocate în urma aplicării sancţiunilor la nivel european aplicate companiilor ruseşti, el a spus că „sancţiunile la nivel european se aplică aşa cum au fost decise, iar referitor la combaterea efectelor care pot apărea asupra salariaţilor, Guvernul va veni cu un mix de măsuri în perioada următoare”. El a precizat că este vorba nu doar de efectele generate de aplicarea sancţiunilor, ci şi de efectele economice asupra companiilor care în lanţ, pe orizontală pot fi afectate de aplicarea sancţiunilor.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code