Economice

Hidroelectrica a vândut energie electrică cu 600 de lei/MWh pentru anul 2024

Hidroelectrica a scos la vânzare pe platforma de contracte bilaterale PCCB-LE Flex patru pachete de energie electrică, câte 5 MW fiecare, cu livrare bandă în perioada 1 ianuarie 2024-31 decembrie 2024. Compania a scos la vânzare energia la prețul rotund de 500 de lei/MWh pentru fiecare dintre cele trei pachete.

Interesul a fost mare, pentru fiecare pachet, iar la unul au fost înregistrate nu mai puțin de 13 oferte de răspuns, de la furnizori mari sau mici dar și de la Alro, cel mai mare consumator din țară.

Compania a vândut două pachete către EDS, care a oferit de departe cele mai bune prețuri, iar tranzacțiile s-au făcut la prețul de 616, respectiv 592 lei/MWh. Celelalte două pachete au mers tot către un furnizor de talie mică, Electric Planners, la prețul de 640, respectiv 641 de lei/MWh – compania a oferit, la fel, cel mai mare preț.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România, 100% verde, și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național. Compania exploatează în prezent un număr de 209 centrale, cu o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea. Compania este controlată de statul român, cu unic acționar minoritar Fondul Proprietatea.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code